Bontekoerace

Bontekoerace

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/10/2016 - 30/10/2016
20:00 - 17:00

Locatie
Haven Enkhuizen

Categorieën


Een keer een échte zeilwedstrijd meemaken!

Dat kan! De Bontekoe doet mee met de ‘Bontekoerace’ dit jaar, en u kunt mee! Ervaring niet vereist!

Het is een spektakel dat zijn weerga binnen nederland bijna niet kent. Een heuse vloot van ± 50 grote zeilschepen vaart tegelijk wedstrijd! U kunt zich voorstellen, dat staat garant voor een fantastisch gezicht.

De wedstrijd bestaat uit twee dagen westrijdvaren. Beide dagen geschieden uit, en eindigen in, Hoorn.

We delen onze ‘naamgever’ met deze wedstrijd, dus we kunnen eigenlijk bijna niet niet meedoen…

Het betreft elke dag één ‘vlootrace’ rond een aantal boeien, meestal de zogenaamde ‘olympische baan’, en elke dag is er een winnaar in elke categorie. De Bontekoe valt onder de ‘Grote Klippers’.

Vrijdag 28 oktober ligt het schip in Hoorn klaar om u vanaf 20:00 aan boord te verwelkomen. U word verwelkomd door de schipper, de matroos, de kok, en de extra co-schippers die nodig zijn om de bemanning (dat bent u!) aan te sturen.

We vertrekken zaterdag rond een uur of 9:00 en zullen eerst wat ‘inzeilen’, uitleg geven en oefenen, alvorens de eerste wedstrijd om 10:00 zal starten. De finishtijd hangt natuurlijk af van hoeveel wind er staat, en hoe goed wij varen.

Zondag 30 oktober zullen we na de tweede wedstrijd weer in Hoorn aanleggen, en is het rond 16:00 ontschepen. Er is gelegenheid de prijsuitreiking bij te wonen, rond deze tijd. Lees hier meer over de wedstrijden.

Meer informatie

Het schip is in Hoorn met het openbaar vervoer te bereiken (10 minuten lopen vanaf het station), betaalde parkeermogelijkheden zijn aanwezig. Deze reis is volpension dus beddengoed, eten en drinken is aanwezig. Gezien het karakter van deze tocht (een wedstrijd) zal het eten simpel maar lekker zijn, want het zeilen heeft natuurlijk prioriteit.

Kosten voor deze reis zijn €175,- per persoon all incl.

We hanteren voor de wedstrijden een ‘open inschrijving’. Dit houd in dat u ook met uw partner/(klein)kind/vriend(en) mag inschrijven.

Wilt u boeken? Gaat u naar ons boekingsformulier, of neem contact met ons op.