Impressie Bovendeks

Het Bovendek

De boven- en buitenkant van het schip. Het schip beschikt over een ruime en gezellige zitkuip, waar iedereen makkelijk een plekje kan vinden. Hier bevind zich ook het prachtige teakhouten ingangsluik, wat naar het dagverblijf leid.

In de zitkuip kunt u ook gemakkelijk blijven zitten als u liever toekijkt hoe de zeilen en lijnen bediend worden, we hebben er namelijk voor gezorgd dat het hier ‘actie-luw’ is. Ook beschikt het schip over een hoge en zeer veilige zee-railing, wat er voor zorgt dat u niet zomaar overboord kunt vallen. Er is ook heel veel ruimte op het ‘zonnedek’, of eigenlijk het middendek. Hier zijn geen obstakels, zodat die niet in de weg zitten bij het zeilen, maar het is ook een heerlijke plek om in de zon te liggen natuurlijk…
Ook op het achterdek (waar het stuurwiel staat) is veel zitplek en meer dan genoeg ruimte om met de schipper mee te kijken waar we heen gaan.

De zitkuip, het centrale punt op het dek

Het ruime en beschutte achterdek

Zeilen

De Bontekoe is een tweemaster, met als ‘basistuig’ vier zeilen. Van achter naar voren: De bezaan, het grootzeil, de fok, en de kluiver.

Samen zijn deze zeilen 385 m2 groot. Maar als het niet zo hard waait, hebben we nog een grote verzameling bijzeilen, met illustere namen als waterzeilen, vliegende stagzeilen, genua, halfwinder, spinnaker en grote kluiver. Hiermee kunnen we het oppervlak vergroten tot zo’n 800 m2!

Alle zeilen worden met lijnen omhoog getrokken, en ook met lijnen ‘getrimmed’, gesteld naar de wind. In totaal heeft de Bontekoe zo’n 3 kilometer touwwerk door haar blokken en geleiders lopen.

Bekijk onze virtuele rondleiding!