Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij doen graag extra moeite om mee te helpen aan een betere wereld
Maar hoe? Lees meer!

Wij zijn natuurlijk maar een klein bedrijf, en onze eigen impact op de samenleving en onze omgeving is niet enorm, maar toch doen we graag wat we kunnen met wat we hebben. Als ons schip dan al aardig aangepast is om zo weinig mogelijk te verbruiken en te vervuilen, kunnen we natuurlijk nog een verschil maken in de bewustwording van de vele honderden gasten die wij op jaarbasis aan boord mogen verwelkomen.

Hoe we dat doen?

  • Bij de uitleg hoe het schip werkt, vertellen we altijd precies waar het water wat we gebruiken heen gaat, en hoe je zorgt dat daar zo min mogelijk vervuiling tussen zit.
  • We vertellen ook hoe je afval reduceert als je als groep aan boord leeft.
  • Als je meezeilt op de Bontekoe, betekend dat dat we ons samen inspannen zoveel mogelijk van de afstand tussen herkomst en bestemming onder zeil af te leggen, en daarbij zo weinig mogelijk gebruik te maken van hoofdmotor of generator.
  • Als we gaan droogvallen, rapen we nog wel eens een mossel, kokkel, of oester, of vangen we een paar garnalen. Maar we zullen er altijd voor staan om niet meer dieren dood te maken dan dat we op gaan eten. Het is natuurlijk de bedoeling dat achteraf geen sporen achtergelaten worden.
  • Ook als we in een stad of dorp hebben aangelegd, wordt er altijd nog even aandacht besteed aan hoe je als ’toerist’ zo weinig mogelijk overlast vormt voor de omgeving.
  • Bij reizen die wij van catering voorzien, wordt zo bewust mogelijk inkopen gedaan. Waar mogelijk kiezen we voor fairtrade en/of biologische oplossingen.
  • Wij hebben natuurlijk ook personeel in dienst. Ons is er veel aan gelegen om de manier van varen en zeilen waar wij voor staan, over te leveren aan de nieuwe generatie schippers en matrozen. In dienst zijn als matroos op de Bontekoe betekend veel leren over omgaan met het schip, de materialen en gastheerschap,  maar ook hoe we ons vaargebied en deze prachtige bedrijven, zoals de onze, voor de toekomst bewaren.
  • We hebben gezorgd voor een GreenKey certificering op het schip. Niet zozeer om te bewijzen hoe ‘groen’ we wel niet zijn, maar ook en vooral om nieuwe manieren te vinden om onszelf op dit gebied te verbeteren.

Lees vooral ook de inhoud van de MVO-verklaring die wij samen hebben ondertekend.