Open Inschrijving

Ga eens met ons mee, wij organiseren zeilreizen voor iedereen!

Bij ons kunt u zó meevaren, misschien samen met een vriend(in), (klein)kind, of andere familie. Of het nu uw eerste keer op een zeilschip is, of dat u al veel vaker gezeild hebt, op de Bontekoe is er altijd een passende plek.

Liever alleen op vakantie ? Kijk dan bij onze alleen op vakantie reizen.

Er gaan gaan namelijk nog een boel andere mensen mee, meestal meer dan 20.

Niets is verplicht en alles mag en kan, in overleg met iedereen die aan boord is besluiten we waar we heen varen en hoe het weekeind of de week er uit gaat zien.

De vakantie is geheel verzorgd en elke dag zal er weer een heerlijk ontbijt, lunch en avond eten klaar staan. Meehelpen met koken of mee helpen met zeilen staat helemaal vrij en de keuze is aan u.

Wij staan graag tot uw beschikking om uitleg te geven over het zeilen of wat er leuk is om te doen in een stadje, of op het eiland, waar we aanleggen.

Hoe ziet een zeiltocht ‘Open Inschrijving’ er uit

Het karakter van deze reizen is het sportief en ontspannen samen besturen en bemannen van een van de grootste zeilschepen in Nederland. Dit staat garant voor veel nieuwe ervaringen, gezelligheid en contacten.

U wordt, als u dat wilt, nauw betrokken bij de navigatie, zeilvoering en overige activiteiten boven- en benedendeks. U hoeft echter geen zeilervaring te hebben! Hoewel natuurlijk het zeilen centraal staat wordt er door ons ook naar gestreefd om iedere reis weer een gelijkgestemd gezelschap bij elkaar te krijgen. Dat is niet zo moeilijk op een zeilschip: iedereen aan boord vind het heerlijk om op het water te zijn. Aan boord kun je behoorlijk sportief bezig zijn met het zeilen, of wandelen in de havenplaatsen of de Waddeneilanden. Maar je kunt ook relaxen met een boek en een kop koffie aan dek. Onderling zijn er natuurlijk veel raakvlakken, zodat contacten zo gelegd zijn, en er genoeg gesprekstof is.

De gemiddelde indicatieve leeftijd van de deelnemers is 30/40/50/60-er.

Het aanbod van reizen varieert van weekenden en weektochten op het IJsselmeer en Waddenzee.

Uw ‘kooi’ is reeds opgemaakt met linnengoed en een dekbed (synthetisch). Hoewel het schip plaats bied voor 28 personen, hanteren wij 2 personen per hut, waardoor iedereen ook lekker de ruimte houd.

Koken & de bemanning

De reizen zijn volpension en er vaart een ervaren scheepskok mee.

De bemanning op de Bontekoe bestaat uit de schipper en matroos en één of twee scheepskoks.

Meer over de bemanning die u aan boord zult aantreffen vind hier.

>>Algemene voorwaarden | >>Veel gestelde vragen

Gerelateerde berichten

mei 16
Een update van de Bontekoe...
1 0 5

Lieve Bontekoe reizigers, Een beetje stil was het wel even rondom ons, met…...

Read More
apr 15
De Bontekoe in de krant...
1 0 5

En dan staat je dochter ineens op de cover van het blad Vrij!…...

Read More
okt 30
Nieuwsbrief oktober 2023...
1 0 5

Klik hier om onze nieuwsbrief van oktober te lezen....

Read More