Groepsvakanties op één van Nederlands grootste zeilschepen

Groepsvakantie op de Bontekoe
Bekijk wat er allemaal mogelijk is!

Neem uw familie, vrienden, uw sportclub, of collega’s mee op een zeilreis over het prachtige water van Nederland. Zó heeft u uw eigen land nog nooit gezien, en het is bovendien een fantastische manier om samen, als groep, iets bijzonders te ondernemen en mee te maken.
Ook voor schoolgroepen is de Bontekoe te boeken.

Voor een meerdaagse tocht beschikt de Bontekoe over 28 slaapplaatsen verdeeld over 8 2-persoonshutten, en 3 4-persoonshutten. Op de plattegrond kunt u zien hoe dat verdeeld is.
Voor een dagtocht is er plaats voor 45 passagiers. Meer over ons prachtige schip vind u bij ‘De Bontekoe’.

Hoe werkt zo'n zeiltocht?
Hier is een voorbeeld van wat mogelijk is

Zodra u aan boord stapt heten de schippers en de matroos van de Bontekoe u van harte welkom aan boord van hun gezellige tweemast-klipper. Dit schip is een van de grotere klippers die het IJsselmeer en Waddenzee bevaren en het beschikt over een flink oppervlak aan basis- en bijzeilen. Als u aan boord stapt zal bij u, of bij één van uw vrienden, wel even de mond openvallen… Geen zorgen, u hoeft geen zeilervaring te hebben om toch van uw vaartocht te genieten. De bemanning is zeer ervaren in het overbrengen van de basiskennis.
Als u uw spullen heeft ingeruimd, en een eerste ronde over het schip gelopen heeft, komen de schippers graag met iedereen samen om elkaar te leren kennen, en een introductie van het schip te geven. We vertellen graag hoe alles werkt, en waar even aan gedacht moet worden, maar ook vertellen we graag wat over de historie van het schip.
Daarna kunnen we alle tijd nemen om de mogelijke routes van de tocht door te spreken, en een mooi plan samen te stellen.

We gaan!

Dan kunnen eindelijk die trossen los! Liefhebbers helpen met het hijsen van de zeilen, het leggen van knopen, en het navigeren. En als u wilt, kunt u vast even het roer overnemen.
Er worden naar het weertype passende zeilen gehesen, en wellicht aangepast gedurende de dag.
Eigenlijk komt een zeilschip een zeiltocht niet door zonder manoeuvres, en er zullen ongetwijfeld ook ‘overstagen’ en ‘gijpen’ gemaakt worden, onderweg naar ons volgende doel.
Einde van de zeildag leggen we aan in een stadje, eiland(je), of gaan we misschien wel een nacht voor anker op volle zee. Geen zorgen, de schippers weten de plekjes waar dat comfortabel kan.

Geen zeil fanaat? Ook dan hebt u alle gelegenheid om te doen waar u zin in hebt. Bijvoorbeeld met een kopje koffie of een koel glas wijn in de hand eindelijk toekomen aan dat boek uitlezen.

Afvaarthavens

De afvaarthaven van de Bontekoe is Enkhuizen. Vanaf hier hebben we, veel wind of weinig wind, altijd een mooi doel om naartoe te zeilen. Andere afvaarthavens zijn mogelijk, neem daarvoor even contact met ons op.

Catering

Wij bieden ook onze eigen catering oplossingen aan. Kijkt u hiervoor op onze catering pagina. Er is van alles mogelijk, en hier ligt ook echt onze passie!

Prijzen

Voor verdere informatie, een complete lijst met faciliteiten, en de mogelijkheid tot boeken, verwijzen wij u graag door naar onze website bij Hollandsail. Dit is het coöperatieve boekingskantoor waar de Bontekoe te boeken is voor groepsreizen.