In 6 dagen varen over de Zuiderzee! – 1 t/m 6 Mei 2022

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
01/05/2022 - 06/05/2022
20:00 - 17:00

Locatie
Haven Enkhuizen

Categorieën


In 6 dagen varen over de Zuiderzee! Het Ijsselmeer, Markermeer en de Waddenzee, inclusief een dagje Texel en een bezoekje aan prachtige Zuiderzee stadjes

Dit voorjaar, kun je met ons meevaren naar Texel en een bezoekje brengen aan prachtige Zuiderzee stadjes. Maak een fietstocht over Texel en geniet van het voorjaar met dartelende lammetjes en mooie tulpenvelden.

We zullen eerst vanuit Enkhuizen vertrekken en afhankelijk van de weersvoorspellingen varen we eerst naar het noorden of het zuiden. Als we eerst naar het noorden vertrekken varen we richting de Waddenzee om naar Texel te varen. Daar zullen we een dagje doorbrengen zodat er de gelegenheid is om een mooie wandeling te maken, een bezoekje te brengen aan een museum of natuurlijk een mooie fietstocht te maken. Vertrekken we eerst naar het Zuiden dan zullen we de authentieke dorpjes bezoekjes, denk aan bijvoorbeeld Marken, Monnickendam, Hoorn. Hoe dan ook, het wordt een mooie afwisselende tocht met een bezoekje aan een eiland en het waddengebied en anderzijds de Zuiderzeestadjes aan het IJssel- en Markermeer.

Bij ons kunt u zó meevaren, misschien samen met een vriend(in), (klein)kind, gezin of andere familie. Of het nu uw eerste keer op een zeilschip is, of dat u al veel vaker gezeild hebt, op de Bontekoe is er altijd een passende plek.
Kom genieten van het zeilen, het wad, het uitzicht in de kanalen, en leer elkaar kennen.

Zondagavond, 1 mei, ligt het schip in Enkhuizen klaar om u vanaf 20:00 aan boord te verwelkomen. U wordt ontvangen door de schipper, de matroos en de kok.

We vertrekken maandagochtend rond een uur of 10:00 en bepalen dan de te volgen vaarrichting (eerst naar het noorden of eerst naar het zuiden),
De bemanning heeft een uitgebreide kennis van het gebied en kan u van alles laten zien en vertellen.

Vrijdag 6 mei zullen we weer in Enkhuizen aanleggen, en is het rond 15:00 ontschepen.

Lees hier meer over onze ‘Open inschrijving’ reizen.

Meer informatie

Het schip is in Enkhuizen zeer goed met het openbaar vervoer te bereiken (max. 4 minuten lopen van het station), maar er is ook genoeg parkeermogelijkheid.

Tijdens deze reis zal er één of twee koks meevaren, die u van een ontbijt, lunch, avondeten en lekkere hapjes tussendoor zal voorzien.
Deze reis is volpension, dus u hoeft geen beddengoed mee te nemen.

Kosten

 • Kosten voor deze reis zijn incl. eten en (Fris)dranken op nacalculatie.
  • Bed in gedeelde hut €489,-
  • 2 persoonshut voor 1 persoon €785,-
  • 2 persoonshut voor 2 personen 1025,-
  • Familiehut 3 personen 1395,-
  • Familiehut 4 personen €1760,-
 • Kinderen tot 2 jaar zijn gratis.

Deze reis staat op ‘Sailing2gether’, het platform voor meezeilreizen van Hollandsail. Via deze pagina kunt u boeken!

>>Klik hier om te boeken of neem >> contact met ons op.

>>Algemene voorwaarden | >>Veel gestelde vragen